10 Απολύτως Απαραίτητες Ιδιότητες για έναν Σύγχρονο Δάσκαλο

10 Απολύτως Απαραίτητες Ιδιότητες για έναν Σύγχρονο Δάσκαλο

August 24, 2021 0 Von admin

Ο σύγχρονος δάσκαλος πρέπει να είναι ένα άτομο που έχει κριτική επίγνωση της σημασίας του/της, των ευθυνών του και της λήψης αποφάσεων στην τάξη. Δεδομένης της αβεβαιότητας της παρούσας εποχής, οι δάσκαλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αναλάβουν απροσδόκητα καθήκοντα και αναθέσεις καθώς προκύπτουν.

Η προθυμία να αγκαλιάσετε δύσκολες προσαρμογές είναι το κλειδί της επιτυχίας. Για να είναι αποτελεσματικός ο σύγχρονος δάσκαλος πρέπει να επιδεικνύει ορισμένες ιδιότητες που είναι κρίσιμες για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους μαθητές του, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη ως η επόμενη γενιά. Οι ακόλουθες ιδιότητες θα δώσουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της εποχής μας.

Ετοιμότητα

Ο σύγχρονος δάσκαλος πρέπει να είναι πολύ παρατηρητικός με τους μαθητές. Δίνοντας το ξέσπασμα των παραλλαγών της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να προσέχουν συνεχώς για ψυχικές και σωματικές καταπονήσεις που μπορεί να συμβαίνουν στους μαθητές τους. Για παράδειγμα, εάν ένας μαθητής βιώνει πυρετό, κούραση και εξάντληση, πρέπει να το γνωρίζετε και να κάνετε ερωτήσεις.

Εάν δεν είστε σε εγρήγορση για τους μαθητές που αισθάνονται άρρωστοι, μπορείτε να προκαλέσετε μεγάλη ζημιά σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και σε ολόκληρο το μαθητικό σώμα.

Ο σύγχρονος δάσκαλος πρέπει να ακολουθεί όλες τις οδηγίες που εκδίδονται από το CDC για να διασφαλίσει ότι παρέχεται στους μαθητές το καλύτερο περιβάλλον για την ευημερία της υγείας.

Αίσθηση Τεχνολογίας

Ο σύγχρονος δάσκαλος πρέπει να είναι γνώστης της τεχνολογίας. Το να μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείς την τεχνολογία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι μια δεξιότητα που κάθε δάσκαλος θα έπρεπε να έχει ανακαλύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι δάσκαλοι σε όλη τη χώρα αναγκάστηκαν να διδάξουν μαθήματα ζουμ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εκπαιδευτικοί που δεν γνώριζαν πολλά για τη διδασκαλία των μαθητών μέσω ψηφιακής τεχνολογίας ανακάλυψαν νέους τρόπους λειτουργίας της τεχνολογίας και καθοδηγώντας τους μαθητές με πιο δημιουργικούς τρόπους.

Η άνετη κατανόηση και χρήση της τεχνολογίας είναι απαραίτητη για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διατηρήσουν την αποτελεσματικότητα στην εκπαίδευση.

διδασκαλία

Αριστεία Διαχείρισης Τάξης

Οι δάσκαλοι πρέπει να επιδιώκουν την αριστεία στη διαχείριση της τάξης για να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στη σύγχρονη τάξη. Οποιαδήποτε αδυναμία στη στρατηγική, τη διαδικασία ή την οδηγία μπορεί να αξιοποιηθεί με την πρόκληση των μαθητών και τις απροσδόκητες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν.

Η ισχυρή διαχείριση της τάξης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή στους μαθητές σας ποιοτικής εκπαίδευσης, καθώς και στο να διατηρούν τους μαθητές σας ασφαλείς και ασφαλείς στην τάξη.

Οι σπουδαίοι εκπαιδευτικοί έχουν τέτοια γνώση της διαδικασίας διαχείρισης. Σε τέτοιες τάξεις, η εστίαση και η πρόοδος των μαθητών είναι εκτός διαγράμματος.

Αγκαλιάζει τις προκλήσεις

Ο σύγχρονος δάσκαλος πρέπει να είναι αυτός που αγκαλιάζει τις προκλήσεις με κατανόηση. Οι σημερινοί μαθητές προέρχονται από κάθε είδους προσωπικό υπόβαθρο και περιβάλλον. Πολλοί μαθητές έχουν περάσει τραυματικά πράγματα στη νεαρή τους ζωή.

Η αντιμετώπιση της συμπεριφοράς τους στην τάξη θα χρειαστεί ανεκτικότητα και υπομονή. Το μόνο που χρειάζονται οι μαθητές είναι συμπόνια από τους δασκάλους που εκφράζουν φροντίδα και ανησυχία για τα προς το ζην

Στις τάξεις μου, έχω δει μαθητές να αλλάζουν προς το καλύτερο απλώς και μόνο επειδή δεν τους εγκατέλειψα. Η κατανόηση και η συμπόνια θα βοηθήσουν πολύ

Σύγχρονος Δάσκαλος

Ανοχή στην Αλλαγή και την Αβεβαιότητα.

Εάν η περασμένη σχολική χρονιά δεν έχει διδάξει στους δασκάλους την αλλαγή και την αβεβαιότητα, θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν στον κλάδο. Οι νέοι δάσκαλοι πρέπει να προετοιμαστούν για το άγνωστο. Μια μέρα μπορεί να διδάσκει σε μια τάξη, την επόμενη μέρα στο σπίτι και σε υπολογιστή μέσω ζουμ.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει υβριδικές προσεγγίσεις στη μάθηση. Οι εκπαιδευτικοί παρέχουν οδηγίες στην τάξη καθώς και δεσμεύσεις μεγέθυνσης.

Η ικανότητα να κάνει γρήγορες ακαδημαϊκές προσαρμογές είναι απαραίτητη για τον σύγχρονο δάσκαλο.

Εμπνευσμένο

Εάν οι δάσκαλοι δεν εμπνέουν τους δασκάλους τους, μπορεί κάλλιστα να προετοιμαστούν για μια προκλητική τάξη όπου επικρατεί η πλήξη. Οι ανέμπνευστοι μαθητές εμπνέονται με τρόπους που είναι επιζήμιοι για τη διδακτική διαδικασία.

Εμπνεύστε τους μαθητές με δημιουργικές μεθόδους διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, διαγωνισμών, μουσικής και ενδιαφέροντος θεματικού υλικού.

Η διατήρηση της αφοσίωσης και της παρακίνησης των μαθητών είναι το κλειδί για να γίνει η μάθηση στο σχολείο και στην τάξη μια χαρούμενη περιπέτεια για πολλούς από τους σημερινούς μαθητές.

Δάσκαλος

Αφιέρωση

Η αφοσίωση στα επιτεύγματα των μαθητών είναι το κλειδί για την προώθηση της αριστείας στην τάξη. Κάθε μεγάλος εκπαιδευτικός επιθυμεί να δει προοδευτικότητα στους μαθητές. Στην πραγματικότητα, αυτός ο δάσκαλος πιστεύει ότι κανένας μαθητής δεν πρέπει να αποτύχει εάν του παρέχεται πρόσβαση στα σωστά εργαλεία και πόρους.

Εξαιρετικά επιτυχημένοι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται στενά με γονείς ή κηδεμόνες για να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν τους μαθητές να δώσουν ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα τους.

Οι αποφασιστικοί δάσκαλοι δεν σκέφτονται ποτέ να εγκαταλείψουν κανέναν από τους μαθητές τους, ανεξάρτητα από το πόσο πίσω είναι ο μαθητής.

Ικανότητα προσαρμογής

Ο σύγχρονος δάσκαλος πρέπει να προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους καταστάσεων που συμβαίνουν στο περιβάλλον της τάξης, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων, των συμπεριφορών των μαθητών καθώς και στις απροσδόκητες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διδακτική διαδικασία.

Μια μέρα στη ζωή ενός δασκάλου είναι μια μέρα προσαρμοστικότητας. Τίποτα δεν πηγαίνει εντελώς όπως είχε προγραμματιστεί. Υπάρχουν πάντα απροσδόκητες διακοπές, λανθασμένες τοποθετήσεις, έλλειψη πόρων και έκτακτες ανάγκες σε όλο το σχολείο που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Όταν τα σχέδια μαθημάτων διακόπτονται και χάνεται χρόνος, ο εκπαιδευτικός πρέπει να προσαρμοστεί σε τέτοιες συνθήκες και να προχωρήσει.

Σύγχρονος Δάσκαλος

Φουτουριστικό

Ο σύγχρονος δάσκαλος πρέπει να είναι φουτουριστικός. Η εκπαίδευση των μαθητών με την κατανόηση ότι είναι η επόμενη γενιά που θα φέρει τη δάδα της ηγεσίας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Παρέχοντας ποιοτική εκπαίδευση, ένας δάσκαλος βοηθά τον καλλωπισμό ενός παιδιού να γίνει αξία για την κοινωνία.

Κάθε μαθητής στην τάξη πρέπει να θεωρείται ως μια ευχάριστη εργασία.

Οι δάσκαλοι πρέπει να μάθουν πώς να βλέπουν το μέλλον ενός παιδιού με βάση το τρέχον μορφωτικό επίπεδο του μαθητή. Ο στόχος είναι να καλυφθούν όλα τα κενά επιτυχίας που μπορεί να βιώνει ο μαθητής.

Οι φουτουριστικοί δάσκαλοι μπορούν να διακρίνουν τι χρειάζεται ένα παιδί για να γίνει κορυφαίος μαθητής και να μεταδώσουν αυτή τη γνώση στον γονέα, συνεργαζόμενοι ως ομάδα.

Ενθουσιώδης

Οι μαθητές γνωρίζουν αν σας αρέσει η δουλειά σας. Επομένως, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δείξουν ενθουσιασμό στη σύγχρονη τάξη. Εάν δεν είστε ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνετε, θα δημιουργήσετε μια εμπνευσμένη ατμόσφαιρα στον κύκλο επιρροής σας, που είναι, σε αυτήν την περίπτωση, η τάξη σας.

Οι δάσκαλοι που διαπρέπουν στην εκπαίδευση είναι πολύ ενθουσιώδεις για τη δουλειά τους ως εκπαιδευτικοί και οι μαθητές νιώθουν αυτές τις δονήσεις στην τάξη. Τέτοια άτομα γίνονται υποψήφιοι για το βραβείο του δασκάλου της χρονιάς.

Το 1998, πήρα ένα από αυτά τα βραβεία. Είναι μια χρονιά που έμαθα ότι οι ενθουσιώδεις δάσκαλοι ανταμείβονται καλά. Οι μαθητές τους τους τιμούν. Οι γονείς τα αγαπούν και οι διευθυντές δεν θέλουν ποτέ να τα χάσουν.

ενδυναμωμένος μαθητής

Το συμπέρασμα

Ο σύγχρονος δάσκαλος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του κλάδου της εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εξετάσουν τον εαυτό τους για να δουν εάν διαθέτουν την προθυμία και τις απαραίτητες ιδιότητες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης στην επόμενη γενιά.

The post 10 απολύτως βασικές ιδιότητες για έναν σύγχρονο δάσκαλο εμφανίστηκε πρώτα στο Edu-Power.