Τα πρώτα μονοπάτια ποδηλασίας χαλικιού στο Ηνωμένο Βασίλειο: Aberfoyle, Stirlingshire

Τα πρώτα μονοπάτια ποδηλασίας χαλικιού στο Ηνωμένο Βασίλειο: Aberfoyle, Stirlingshire

Juli 23, 2022 0 Von admin

Οι πρώτες ποδηλατικές διαδρομές στο Ηνωμένο Βασίλειο άνοιξαν κοντά στο Aberfoyle, στο Stirlingshire, στο Loch Lomond και Εθνικό Πάρκο The Trossachs. Μια ομάδα συμφερόντων της κοινότητας, Bike Trossachsβρίσκεται πίσω από τα τρία νέα μονοπάτια αφιερωμένα στους ποδηλάτες με χαλίκι.

Το άνοιγμα συνέπεσε με την καθυστερημένη έναρξη της πανδημίας Gravelfoyleη νέα τουριστική επωνυμία προορισμού για την Aberfoyle.

Τι είναι η ποδηλασία με χαλίκι;

Η ποδηλασία χαλίκι είναι μια σχετικά νέα πειθαρχία ποδηλασίας που φέρνει την προσβασιμότητα, τα φυσικά οφέλη και τις μη τεχνικές πτυχές της ποδηλασίας δρόμου σε μονοπάτια εκτός δρόμου. Το τοπίο είναι ως επί το πλείστον ήρεμα, μονοπάτια cross-country, αντί για τεχνικά απαιτητικές κατηφόρες, που συνδέονται περισσότερο με την ορεινή ποδηλασία.

Τα ποδήλατα Gravel είναι μια διασταύρωση μεταξύ ποδηλάτου δρόμου, υβριδικού και μοτοσυκλέτας βουνού με σκληρή ουρά.

Από χαλαρές κοινωνικές βόλτες μέχρι απομακρυσμένους και απαιτητικούς αγώνες αντοχής, εκδηλώσεις μαζικής συμμετοχής έως χωμάτινες περιηγήσεις, υπάρχει κάτι στο χαλίκι για όλους.

Στο αρχικό επίπεδο δεν απαιτεί εξειδικευμένα ποδήλατα και εξοπλισμό.

Μονοπάτια με σήμανση Gravelfoyle

Οι διαδρομές μήκους 10, 20, 30 χιλιομέτρων ξεκινούν και τελειώνουν στο κέντρο του Aberfoyle και καταλήγουν στο δάσος Loch Ard, εξερευνώντας τις περιοχές γύρω από το Loch Ard και το Loch Chon.

Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν περισσότερους ποδηλάτες – από οικογένειες με όρεξη για πιο ξεκούραστες περιπέτειες εκτός δρόμου έως πολεμιστές του Σαββατοκύριακου που θέλουν να ολοκληρώσουν προκλήσεις μεγαλύτερης απόστασης – να βιώσουν τις χαρές της ιππασίας με χαλίκι στην περιοχή.

Το χωριό Aberfoyle βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Stirling, τη Γλασκώβη, το Περθ και το Εδιμβούργο και έχει γίνει ένα hotspot για ιππασία με χαλίκι.

Σε ακτίνα 12 χιλιομέτρων από το χωριό υπάρχει ένα δίκτυο άνω των 200 χιλιομέτρων εκτός δρόμου, πολυεπίπεδων δασικών μονοπατιών και μονοπατιών, χωματόδρομοι και μονοπάτια μέσα σε μια όμορφη ύπαιθρο.

Η νέα μάρκα Gravelfoyle είναι μια εξέλιξη ενός hashtag – #gravelfoyle – που αρχικά γεννήθηκε από Dukes Weekenderτο οποίο είναι ένα επιτυχημένο, κοινοτικό φεστιβάλ ποδηλασίας χαλίκι που διοργανώνεται μέσα και γύρω από το Aberfoyle.

Χρηματοδότηση Gravelfoyle trails

Η χρηματοδότηση για τις τρεις πρώτες διαδρομές χαλικιού του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχεται από Forth Valley και Lomond LEADER, Δασοκομία και Γη Σκωτία, Loch Lomond και Εθνικό Πάρκο The Trossachs και Το Strathard Development Trust. Όλοι έχουν δεσμευτεί να παρέχουν υποστήριξη για τη μελλοντική ανάπτυξη υποδομών πρόσβασης στο εθνικό πάρκο.

Η Enda McLoughlin, πρόεδρος του Bike Trossachs CIC, δήλωσε: «Έχουμε δει μια αύξηση στον υπαίθριο και ενεργό τουρισμό στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, με το ποδήλατο να οδηγεί αυτή την αλλαγή.

«Εκμεταλλευόμαστε αυτήν την επιτυχία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε ο ηγέτης της κοινότητας αυτής της τοπικής πρωτοβουλίας, παρέχοντας όμορφες και ασφαλείς διαδρομές για ντόπιους και τουρίστες, για να εξερευνήσουν το δάσος Loch Ard».

Ο Stu Thomson, τοπικός αναβάτης και ένας από τους ιδρυτές του Dukes Weekender, είπε: «Αυτό είναι ένα εξαιρετικά συναρπαστικό βήμα για το χωριό και την περιοχή Trossachs ως προορισμό.

«Ήταν υπέροχο να παρακολουθούμε την οργανική ανάπτυξη της ποδηλασίας με χαλίκι στην περιοχή και ως ντόπιοι η πρώτη ερώτηση που μας κάνουν πάντα είναι «πού να πάω;». Τώρα έχουμε τρεις φανταστικές διαδρομές για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν, ανοίγοντας το άθλημα σε νέους συμμετέχοντες και αναδεικνύοντας περαιτέρω το χωριό ως την ιδανική τοποθεσία για ποδηλασία με χαλίκι».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το #gravelfoyle

Βλέπω Gravelfoyle.