Πώς η εξουσία του δασκάλου επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία

Πώς η εξουσία του δασκάλου επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία

August 22, 2021 0 Von admin

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους μαθητές, αλλά και για την προετοιμασία των μαθητών να αναλάβουν την ευθύνη και να ευδοκιμήσουν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Ωστόσο, χωρίς την εξουσία του δασκάλου στην τάξη, οι μαθητές δεν θα ήταν αρκετά πειθαρχημένοι για να αναλάβουν τους απαιτητικούς ρόλους που απαιτούνται για να ηγηθούν και να διατηρηθούν μια ισχυρή κοινωνία.

Η Αρχή του δασκάλου φέρνει τάξη και εστίαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο δάσκαλος έχει τη δύναμη να ξεκινήσει, να σταματήσει και να ελέγχει τη μαθησιακή διαδικασία όλη την ημέρα. Οι πολύ επιτυχημένοι δάσκαλοι διασφαλίζουν ότι οι μαθητές και οι καταστάσεις είναι σε ευθυγράμμιση με τους κανόνες και τους κανονισμούς της τάξης και της διοίκησης.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εμφυσήσουν στους μαθητές τη σημασία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Γνωρίζοντας γιατί έρχονται στο σχολείο κάθε μέρα και γιατί μαθαίνουν, θα βοηθήσει πολύ τους μαθητές να πάρουν πιο σοβαρά τη σχολική ζωή.

Η παρανόηση της εξουσίας

Έχοντας υπάρξει δάσκαλος για περισσότερα από 25 χρόνια, έχω δει την πτώση πολλών νέων δασκάλων που εισέρχονται στον κλάδο. Κάποιοι απλώς εγκατέλειψαν τη βιομηχανία λόγω εξουθένωσης. Αλλά ένα από τα κοινά σφάλματα που μοιράστηκαν πολλοί είναι ότι πήραν την εξουσία στην τάξη πολύ ελαφρά.

Ήμουν θύμα αυτού του τύπου σκέψης. Πίστευα ότι οι μαθητές μου θα ήταν ευγενικοί, θα σέβονταν και θα ήθελαν να μάθουν πώς λειτουργεί ο κόσμος. Ωστόσο, ήμουν σε ένα αγενές ξύπνημα όταν η διαχείριση της τάξης και η πειθαρχία έγιναν τεράστιο ζήτημα.

Δεν είχε περάσει ένας μήνας πριν αρχίσω να σκέφτομαι ότι διάλεξα λάθος επάγγελμα. Έπρεπε να επανεξετάσω τις προσδοκίες μου και να ευθυγραμμιστώ με την πραγματικότητα. Ωστόσο, είχα μια ομάδα συνομηλίκων που ήθελαν να δουν την επιτυχία μου και ήμουν αρκετά ταπεινός για να ακούσω και να μάθω.

Όταν ένας δάσκαλος δεν κατανοεί τη σημασία της εξουσίας του, η εκπαιδευτική διαδικασία υποφέρει πολύ. Για παράδειγμα, λόγω του άγχους της προσπάθειας ανακατεύθυνσης των μαθητών όλη την ημέρα, δεν είχα την ενέργεια να παραδώσω αποτελεσματικά οδηγίες. Οι συνεχείς διακοπές υποτάσσουν την εστίαση και τον σκοπό των μαθημάτων που διδάσκονται.

Μόλις οι μαθητές χάσουν την εστίαση και τον σκοπό, είναι δύσκολο να το ανακτήσουν πλήρως μέσα σε μια μέρα. Επομένως, η εκπαιδευτική διαδικασία αντιμετωπίζει ένα ζήτημα ποιότητας. Ένας δάσκαλος πρέπει είτε να το ξεπεράσει είτε να επανεξετάσει το θέμα την επόμενη μέρα ή αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ανάληψη εξουσίας την πρώτη ημέρα

Η σημασία της ανάληψης εξουσίας την πρώτη μέρα είναι ζωτικής σημασίας εάν ένας δάσκαλος θέλει να επηρεάσει θετικά την εκπαιδευτική διαδικασία στην τάξη. Η ανάληψη εξουσίας σημαίνει να κάνεις τα εξής:

Ρύθμιση του τόνου. Όταν ρυθμίζετε τον τόνο, καθιερώνεστε ως το άτομο που πρέπει να υπολογίζετε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το να δώσετε τον τόνο δεν σημαίνει ότι είστε αγενείς ή ασεβείς, αλλά αυτό που απαιτεί είναι να είστε σταθεροί και συνεπείς στους κανόνες και τις προσδοκίες που έχετε παρουσιάσει.

Κατά τη δοκιμή

Σχεδόν αμέσως αφού καθορίσετε τους κανόνες και τις προσδοκίες, ορισμένοι μαθητές θα σας δοκιμάσουν για να δουν εάν μπορείτε να υποστηρίξετε την εξουσία σας με αποφασιστικές απαντήσεις.

Ένας Εκπαιδευτικός πρέπει να ενεργεί άμεσα και με συνέπεια ενάντια σε διαταράκτες που θα μπορούσαν να παρέμβουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μια άμεση απάντηση σε μια σκόπιμη παραβίαση της τάξης θα βοηθήσει να ενσταλάξει στο μυαλό των μαθητών ότι εκπαιδευτικός σημαίνει επιχείρηση.

Ανάμεσα σε όλες τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19, της διαμαρτυρίας και της βίας, οι μαθητές αντιμετωπίζουν σημαντικές περισπασμούς. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναζητήσουν κατανόηση αλλά ταυτόχρονα να ανταγωνίζονται για εστίαση και τάξη.

Οι αδύναμοι δάσκαλοι, που παίρνουν την εξουσία ελαφρά, πιθανότατα δεν θα επιβιώσουν από τις πιέσεις της σύγχρονης τάξης.

Γιατί είμαστε εδώ?

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα στο μυαλό των μαθητών, είτε άμεσα είτε έμμεσα, είναι Γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτό το ερώτημα όχι μόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς, αλλά συνεχώς σε όλο το εξάμηνο. Πρέπει συνεχώς να υπενθυμίζεται στους μαθητές η σημασία τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και τι παράγει.

Όταν οι μαθητές καταλάβουν ότι είναι μέρος μιας γενιάς που προετοιμάζεται να αναλάβει την ηγεσία της επόμενης γενιάς, θα είναι λιγότερο επαναστατικοί ενάντια στην εξουσία.

Ο σκοπός της αμερικανικής εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι να αποφοιτήσει καλά ενημερωμένους μαθητές με χαρακτήρα και αξίες να επιδιώκουν ένα ποιοτικό βιοπορισμό και να ηγούνται των κοινοτήτων τους. Η εξουσία του δασκάλου είναι η λύση για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

The post Πώς η εξουσία του δασκάλου επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία εμφανίστηκε πρώτα στο Edu-Power.