Κριτική: Cicerone οδηγός για ποδηλασία The Via de la Plata Route

Κριτική: Cicerone οδηγός για ποδηλασία The Via de la Plata Route

Juli 9, 2022 0 Von admin

Ένας οδηγός ποδηλασίας θα πρέπει να είναι εμπνευσμένος – και ο νέος οδηγός ποδηλασίας του Cicerone The Ruta Via de la Plata μέσω της δυτικής Ισπανίας κάνει ακριβώς αυτό.

Το βιβλίο είναι ένας περιεκτικός, βήμα προς βήμα οδηγός για μια διαδρομή 924 χιλιομέτρων από τη Σεβίλλη στην παραλιακή πόλη Χιχόν. Περιγράφεται ως «παραλλαγή προσκυνήματος στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα».

Η Ruta Via de la Plata είναι επίσης ένας περίπατος μεγάλων αποστάσεων που θα χρειαστούν εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Με το ποδήλατο, ο συγγραφέας του βιβλίου, John Hayes, προτείνει ότι είναι διαχειρίσιμο σε δύο εβδομάδες.

Υπάρχουν επιλογές και για εναλλακτικές λύσεις δρόμου και εκτός δρόμου, με τις τελευταίες να είναι κατάλληλες για ποδήλατα χαλίκι.

Περισσότερες λεπτομέρειες: Cicerone οδηγός ποδηλασίας The Ruta Via de la Plata

Η Cicerone εκδίδει υπέροχα μικρά και συμπαγή βιβλία. Έχουν το ιδανικό μέγεθος για ταξίδια και είναι εύκολο να συσκευαστούν σε μια τσέπη ή σε ένα μικρό χώρο σε μια τσάντα ποδηλάτου.

Το βιβλίο έχει ακριβείς λεπτομέρειες της διαδρομής, μέρα με τη μέρα, που είναι υπέροχο να διαβάσετε πριν από την ποδηλατική περιήγηση.

Ο συγγραφέας αναφέρει ότι η πλοήγηση δεν είναι δύσκολη επειδή υπάρχουν πολλοί δείκτες διαδρομής, αλλά για ησυχία υπάρχει επίσης ένας σύνδεσμος προς αρχεία GPX, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή σε μια εφαρμογή GPS.

Περιγραφές διαδρομής: Ο οδηγός περιλαμβάνει περιγραφές διαδρομής βήμα προς βήμα, έγχρωμη χαρτογράφηση 1:150.0000, προφίλ υψομέτρου και σχεδιαστές βόλτας για να δείξει πού μπορούν οι αναβάτες να αλλάξουν από τις διαδρομές εκτός δρόμου σε οδικές διαδρομές. Υπάρχουν συμβουλές για τον εξοπλισμό, τα ταξίδια και τη μεταφορά του ποδηλάτου σας, μαζί με μια λίστα επαφών με τα καταλύματα και ένα χρήσιμο ισπανικό γλωσσάρι.

Οι κύριες πόλεις που επισκέφθηκαν περιλαμβάνουν: Σεβίλλη, Zafra, Mérida, Cáceres, Zamora, León, Oviedo και Gijón, καθώς και Ourense και Santiago de Compostela σε μια διαδρομή επέκτασης, το Camino Sanabrés

Βαθμολόγηση διαδρομής: Η διαδρομή ακολουθεί άδειους δρόμους και περιλαμβάνει ήπιες αναβάσεις, επομένως θα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε ένα ευρύ φάσμα ποδηλάτων και ποδηλατών. Οι εκδόσεις εντός και εκτός δρόμου μπορούν να συνδυαστούν σε ταξίδια τουρισμού, υβριδικού ή χαλίκιου.

Πρέπει να δείτε: Τα βιβλία έχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε καθ‘ οδόν. Αυτά περιλαμβάνουν τη Χιχόν και οκτώ μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO: Σεβίλλη, Μέριδα, Κάσερες, Σαλαμάνκα, Λεόν, Ζαμόρα, Οβιέδο και Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

Η τραβέρσα της Ισπανίας καταλαμβάνει επίσης το κεντρικό οροπέδιο (meseta) και το μοναδικό τοπίο dehesa, καθώς και τα βουνά της Κανταβρίας.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο ως χαρτόδετο βιβλίο και ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (το τελευταίο μπορεί να είναι πιο βολικό όταν ταξιδεύετε, αν και μου αρέσει ένα έντυπο αντίγραφο οδηγών για τα ράφια μου.

Αγορά Cicerone οδηγός ποδηλασίας The Via de la Plata Route τιμή 16,95 £. (Λαμβάνω μια μικρή προμήθεια για τις πωλήσεις του βιβλίου μέσω της ιστοσελίδας μου.)

Οι σκέψεις μου: Cicerone οδηγός ποδηλασίας The Ruta Via de la Plata

Λαχταρούσα για ένα ταξίδι με ποδήλατο στην Ευρώπη και η Ruta Via de la Plata μπορεί να είναι ακριβώς αυτό. Είμαι πρόθυμος να δοκιμάσω ένα νέο ποδήλατο χαλίκι και απολαμβάνω την απλότητα της συσκευασίας ποδηλάτων.

Η διαδρομή φαίνεται τέλεια για μια αρκετά εύκολη περιήγηση δύο εβδομάδων και μου αρέσει που η σήμανση είναι εύκολο να βρεθεί (κυρίως) καθώς και η προσθήκη αρχείων GPX για λήψη.

Ο συγγραφέας, John Hayes, είναι ένας έμπειρος ποδηλάτης και το βιβλίο είναι απόδειξη αυτού. Υπάρχει ένας τόνος λεπτομερειών συσκευασμένων στη εύχρηστη δημοσίευση.

Όπως είπα στην αρχή της κριτικής, μου αρέσει ένας οδηγός να είναι εμπνευσμένος, και σίγουρα ο οδηγός ποδηλασίας Cicerone The Ruta Via de la Plata το προσφέρει αυτό.