Κριτική βιβλίου Great British Gravel Rides

Κριτική βιβλίου Great British Gravel Rides

Juni 16, 2022 0 Von admin

Το Great British Gravel Rides: Cycling the Wild Trails of England, Scotland & Wales είναι ένα νέο βιβλίο από τον Markus Stitz και την Vertebrate Publishing. Με τη βοήθεια άλλων ποδηλατών με χαλίκι, το βιβλίο στοχεύει να παρουσιάσει μια ποικιλία από βόλτες με χαλίκι και μονοπάτια σε όλη τη Βρετανία.

Ο Markus είναι ένας σκωτσέζικος ποδηλάτης μονής ταχύτητας σε όλο τον κόσμο και ο ιδρυτής του bikepackingscotland.com.

Έχει επιμεληθεί μια συλλογή 26 διαδρομών από τη Σκωτία, την Αγγλία και την Ουαλία. Κάθε βόλτα με χαλίκι είναι η αγαπημένη των ποδηλατών που συμβάλλουν.

  • Για να αγοράσετε το βιβλίο βλ Βιβλία περιπέτειας. Λαμβάνω μια μικρή προμήθεια για πωλήσεις μέσω αυτού του συνδέσμου
Παραδείγματα σελίδων.

Περισσότερα για το βιβλίο: Great British Gravel Rides

Οι 26 διαδρομές επιλέγονται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες αναβάτες. Παρέχονται βασικές πληροφορίες για τους ποδηλάτες, με πληροφορίες σχετικά με το γιατί επέλεξαν τη διαδρομή τους.

Κάθε διαδρομή έχει λεπτομερή περιγραφή, λεπτομέρειες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αξιοθέατα για εξερεύνηση, προτάσεις για καφέ και παμπ, καθώς και μια λίστα με τοπικά ποδήλατα
καταστήματα και παρόχους ενοικίασης ποδηλάτων.

Οι διαδρομές που παρουσιάζονται είναι κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα ποδηλατών, από 20km έως 600km.

Υπάρχουν αρχεία GPX με δυνατότητα λήψης για όλες τις διαδρομές.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 7 Ιουλίου, με τιμή 25 £ και υποστηρίζεται από την Schwalbe Tires και την Kinesis Bikes. Βλέπω Βιβλία περιπέτειας. Αγοράστε επίσης από Αμαζόνα. (Λαμβάνω μια μικρή προμήθεια για πωλήσεις μέσω αυτού του ιστότοπου, η οποία μου επιτρέπει να χρηματοδοτήσω μέρος των γραμμάτων στον ιστότοπό μου.)

Ο Markus είπε: «Ήμουν περίεργος για τα μέρη στα οποία μας πηγαίνουν τα ποδήλατα χαλίκι, αλλά με ενδιέφεραν ακόμη περισσότερο οι άνθρωποι των οποίων ο μολυσματικός ενθουσιασμός κάνει την οδήγηση με χαλίκι τόσο ζωντανή όσο είναι.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για τον χρόνο και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων που μοιράστηκαν ευγενικά μαζί μου τις αγαπημένες τους διαδρομές με χαλίκι.

«Όλοι όσοι πήρα συνέντευξη και φωτογράφισα για αυτό το βιβλίο αντιπροσωπεύουν πόσο πολύχρωμη και ποικιλόμορφη είναι η ιππασία με χαλίκι στη Βρετανία».

Το βιβλίο θα συνοδεύεται από ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει αργότερα το 2022.

Ο Markus πρόσθεσε: «Προσπάθησα να δημιουργήσω αυτό το βιβλίο με όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο τρόπο. Τα περισσότερα από τα ταξίδια για την έρευνα αυτού του βιβλίου έγιναν με τρένο ή λεωφορείο.

«Λόγω χρονικών περιορισμών, δεν μπορούσα να ερευνήσω τα πάντα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το ποδήλατο, αλλά φρόντισα ότι οι περισσότερες διαδρομές σε αυτό το βιβλίο είναι προσβάσιμες για άτομα που επιλέγουν να μην έχουν αυτοκίνητο».

Ένα μονοπάτι ζιγκ-ζαγκ με χαλίκι κοντά στο Menstrie της Σκωτίας, το οποίο κάποτε παρείχε πρόσβαση στις εργασίες ορυχείων.
Χαλίκι στον παράδεισο στο Isle of Jura.

Οι σκέψεις μου: Great British Gravel Rides

Κατά σύμπτωση, αγόρασα πρόσφατα ένα ποδήλατο χαλίκι. Ζω σε μια περιοχή όπου υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για ιππασία με χαλίκι. Μόλις δημιουργήσω την ποδηλατική μου φυσική κατάσταση, είμαι πρόθυμος να ξεκινήσω για μερικές περιπέτειες ποδηλασίας με χαλίκι.

Πιθανότατα, αυτές οι βόλτες θα είναι στη Σκωτία και έτσι όταν έλαβα το βιβλίο (Μου εστάλη ένα δωρεάν αντίγραφο για ειλικρινή κριτική) Γύρισα στο τμήμα για τη Σκωτία.

Οι βόλτες της Σκωτίας ξεκινούν με ένα μεγάλο. Μια διαδρομή 92 χιλιομέτρων από ακτή σε ακτή από το Kyle of Lochalsh στο Beauly. Η διαδρομή είναι αγαπημένη της ποδηλάτης Jenny Graham που σπάει τα ρεκόρ και είμαι βέβαιος ότι είναι μια φανταστική διαδρομή.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις λεπτομέρειες, μπορώ να δω γιατί έχει χαρακτηριστεί ως „ειδικός“. Η διαδρομή κατευθύνεται σε πολύ απομακρυσμένες τοποθεσίες, αν και η απόσταση – και το συνολικό υψόμετρο των 979 μέτρων – φαίνεται διαχειρίσιμη για ένα διήμερο ταξίδι. Κάνοντας αυτό σε μια μέρα θα με δοκιμάσει μόλις τώρα.

Κατά τη γνώμη μου, θα ήταν καλύτερα εάν η απόσταση, το έδαφος, το υψόμετρο κ.λπ. πληροφορίες δίνονταν στην αρχή κάθε διαδρομής στο βιβλίο. Υπάρχει μια λεπτομέρεια απόστασης στην εισαγωγική σελίδα, αλλά κατευθύνθηκα κατευθείαν στο τέλος της περιγραφής της διαδρομής για να δω τι άλλο θα αφορά.

Μια ανάβαση στο Glen Brighty.

Ακολουθεί μια άλλη έμπειρη ποδηλάτισσα Naomi Freirich με τη βόλτα της: In Search of Gravel on the Monega Pass.

Αυτή η διαδρομή είναι 42 χιλιόμετρα και – και πάλι γύρισα αρκετές σελίδες για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες – έχει 1375 μέτρα ανάβαση. Αυτό είναι πολύ ανάβαση για μια πιο σύντομη διαδρομή, αλλά έχοντας διαβάσει περισσότερα, ακούγεται σαν μια υπέροχη διαδρομή στο Angus και το Cairngorms.

Το A Tour of Highland Perthshire είναι η τρίτη διαδρομή και είναι η αγαπημένη του Richard Pearson. Η διαδρομή είναι άλλη μια μεγάλη στα 99χλμ με συνολική ανάβαση 1716μ. Πιθανότατα θα το χώριζα σε ένα διήμερο ταξίδι με ποδήλατο.

Στο Argyll, ο ποδηλάτης με χαλίκι Steven Groom προτείνει μια εύκολη διαδρομή 19 χιλιομέτρων με 333 μέτρα ανάβασης. Ακούγεται σαν καλό για μένα να προσπαθήσω να μπω στην κούνια της ποδηλασίας με χαλίκι.

Το σκωτσέζικο τμήμα έχει επίσης:

  • 59 χλμ. και 516 μέτρα ανάβασης στους Λόμοντ Χιλς του Περθ και του Κίνρος και Φάιφ.
  • Ανάβαση 67km και 1131m στο Trossachs, στο Loch Lomond & το Εθνικό Πάρκο Trossachs.
  • Βόλτα Clackmannanshire 29km και 555m ανάβασης.
  • 169km διαδρομή με 1760m ανάβαση στο East Lothian.
  • 29 χλμ. και 483 μ. ανάβασης με χαλίκι στα σύνορα της Σκωτίας.
  • Dumfries και Galloway διαδρομή 82km με 679m ανάβαση.
Τα χαλίκια σε δράση, ενώ διασχίζουν ένα ποτάμι στους λόφους Lammermuir, στη νότια Σκωτία.

Άλλες βόλτες με χαλίκι

Το βιβλίο καλύπτει τη Βόρεια Αγγλία, όπου υπάρχουν πέντε διαδρομές με χαλίκι, και οκτώ ακόμη βόλτες στη Νότια Αγγλία. Υπάρχουν δύο βόλτες στην Ουαλία. Μια μπόνους διαδρομή από τον Markus είναι άλλη μια σκωτσέζικη βόλτα 20 χιλιομέτρων στο Isle of Jura.

Συνολικά, αυτό είναι ένα υπέροχο βιβλίο με πολλές λεπτομέρειες, χρήσιμες πληροφορίες, περιγραφές, προσωπικότητα και υπέροχες φωτογραφίες.

Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τις βόλτες στη Βόρεια Ιρλανδία σε αυτό το βιβλίο και είμαι σίγουρος ότι πρέπει να υπάρχουν πολλές περισσότερες στην Ουαλία. Αισθάνεται σαν ένα βιβλίο που ξεκίνησε ως βόλτες με σκωτσέζικο χαλίκι (αυτό είναι απολύτως κατανοητό όταν ξέρετε ότι ο Markus εδρεύει στη Σκωτία), στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Αγγλία.

Αλλά υπάρχει μόνο ένα νεύμα στην Ουαλία, ενώ η Βόρεια Ιρλανδία έχει ξεχαστεί.

Αναρωτιέμαι αν ένα βιβλίο για σκωτσέζικα χαλίκια μόνο, τότε μόνο για την Αγγλία, τότε ένα άλλο που κάλυπτε ολόκληρη τη Βρετανία θα ήταν καλύτερη ιδέα.

Το βιβλίο προσφέρει επίσης πολλές συμβουλές και συμβουλές για να ξεκινήσετε με την ποδηλασία με χαλίκι. Υπάρχουν πληροφορίες για τους τύπους ποδηλάτων και τα ελαστικά, για παράδειγμα. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν τόσα πολλά ελαστικά για να διαλέξω!

Τέλος πάντων, εν κατακλείδι, είναι ένα βιβλίο που είμαι σίγουρος ότι θα εμπνεύσει τους ποδηλάτες να βγουν έξω και να εξερευνήσουν στο χαλίκι. Θα δοκιμάσω πρώτα μερικές από τις πιο εύκολες βόλτες για να δω πώς αντιμετωπίζω ένα ποδήλατο χαλίκι σε ανώμαλο έδαφος και πίστες. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω τη διαδρομή από ακτή σε ακτή, ειδικά μετά από περπάτημα από ακτή σε ακτή πρόσφατα.