Καλλιεργώντας την ευημερία των μαθητών μετά την πανδημία: Μια αποτελεσματική συλλογική προσπάθεια

Καλλιεργώντας την ευημερία των μαθητών μετά την πανδημία: Μια αποτελεσματική συλλογική προσπάθεια

März 12, 2022 0 Von admin

Τον Μάρτιο του 2019, ο κόσμος άλλαξε άρδην για το εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ. Ο Covid-19 έκλεισε τις πόρτες των σχολείων και απαγόρευσε τα παιδιά από την τάξη για δύο χρόνια.

Οι περιφέρειες προσπάθησαν να προσφέρουν ακαδημαϊκούς μέσω e-learning. Οι γονείς περισσότερων από σαράντα εννέα εκατομμυρίων μαθητών σχολείων βρέθηκαν να παρακολουθούν την ακαδημαϊκή πρόοδο των παιδιών τους στο σπίτι.

Η απογοήτευση, το άγχος και η σύγχυση συνόδευαν τη διαδικασία. Πολλοί γονείς προσπαθούσαν να βρουν πώς να επιλύσουν τεχνολογικά ζητήματα, αλλά δεν είχαν ιδέα τι να κάνουν.

Η απώλεια μάθησης επικράτησε σε πολλές περιοχές της χώρας.

Διατροφική Διδασκαλία

Οδηγίες Shift Back to Classroom

Η στροφή πίσω στην τάξη δεν ήταν εύκολη για τους μαθητές. Το τραύμα της απομόνωσης από τους συνομηλίκους, η έλλειψη ακαδημαϊκών κινήτρων και η περιοριστική κάλυψη έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία των παιδιών του έθνους.

Ωστόσο, τα δεινά των μαθητών πρέπει να είναι μόνο προσωρινά. Οι διαχειριστές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έχουν τη δύναμη να επαναφέρουν την ευχαρίστηση της μάθησης στις καρδιές των παιδιών του έθνους.

Η φροντίδα της ευημερίας των μαθητών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Αν και το έργο θα είναι δύσκολο, πρέπει να γίνει με μεγάλο πάθος και υπομονή.

Η Συνεργατική Προσέγγιση

Αυτή η προσέγγιση προσφέρει ένα σύστημα υποστήριξης που αποτελείται από διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς, γονείς και εθελοντές της κοινότητας. Οι εκπαιδευτικοί της τάξης από μόνοι τους δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης πριν από το χάος της πανδημίας. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια.

Διευθυντές Σχολείων

Η παροχή στους δασκάλους με τους απαραίτητους πόρους για την ευημερία των μαθητών στη φύση είναι ο ρόλος των διοικητών της περιφέρειας που θεωρούν την ψυχική υγεία υψηλότερη προτεραιότητα από την επιβολή των απαιτήσεων των τυποποιημένων τεστ.

Παιδαγωγοί

Η παροχή δημιουργικών σχεδίων μαθήματος που εμπλέκουν τους μαθητές με διάφορους τρόπους θα πρέπει να είναι ο ρόλος των εκπαιδευτών. Οι δραστηριότητες στην τάξη θα πρέπει να αποτελούνται από συχνά υπαίθρια έργα καθώς και από εκδρομές που έχουν επιρροή.

Γονείς

Η συναισθηματική υποστήριξη που παρέχουν οι γονείς στα παιδιά είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία αυτού του παιδιού. Στην πραγματικότητα, οι γονείς έχουν περισσότερη δύναμη στα παιδιά από ό,τι όλοι οι δάσκαλοί τους μαζί. Το μήνυμα που δίνουν οι γονείς στους μαθητές σχετικά με τη σημασία της εκπαίδευσής τους θα κρατήσει μια ζωή.

Εθελοντές της Κοινότητας

Οι ηγέτες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι κληρικοί είναι απαραίτητοι για ενδυνάμωση, έμπνευση, συναισθηματική και πνευματική υποστήριξη. Αυτά πρέπει να νοιάζονται γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον. Είναι η επόμενη γενιά που θα αναλάβει τον έλεγχο της κοινωνίας.

Η συλλογική προσέγγιση έχει σχεδιαστεί για να γαλουχήσει ολόκληρο το παιδί και να αποκαταστήσει την ποιότητα της εκπαίδευσης πριν από την πανδημία.

Η νοοτροπία ολόκληρου του παιδιού

Η καλλιέργεια της ευημερίας των μαθητών θα απαιτήσει μια νοοτροπία ολόκληρου του παιδιού. Σύμφωνα με την Ένωση για την Εποπτεία και την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Σπουδών (ASCD), η προσέγγιση ολόκληρου του παιδιού «περιλαμβάνει το σύνολο του τι αναπτύσσει έναν πραγματικά επιτυχημένο μαθητή: υγεία, ασφάλεια, δέσμευση, υποστήριξη και προκλήσεις» που αναπτύσσει δεξιότητες και ικανότητες.

Το ASCD προσφέρει τέσσερις σκέψεις για τη Διατροφή Ολόκληρου του Παιδιού

Φυσική αγωγή

Τα παιδιά χρειάζονται φυσική αγωγή. Η ανάπτυξη δύναμης, αντοχής και καλής καρδιαγγειακής κατάστασης είναι απαραίτητα εάν οι μαθητές πρόκειται να παραμείνουν σωματικά υγιείς. Τα σωματικά προβλήματα θα επηρεάσουν την εστίαση του παιδιού στην τάξη. Για παράδειγμα, εάν ένας μαθητής είναι κουρασμένος ή δεν έχει ενέργεια, θα αποσπαστεί η προσοχή του.

Θρεπτικό σχολικό γεύμα

Η κατανάλωση του σωστού φαγητού είναι σημαντική για την καλή υγεία. Όχι μόνο για μαθητές αλλά για όλους. Τα σχολικά γεύματα πρέπει να παραμένουν υγιεινά. Μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με φρούτα και λαχανικά πρέπει να είναι η σειρά κάθε σχολικής ημέρας όσον αφορά το μεσημεριανό γεύμα και τα σνακ.

Συχνή εσοχή

Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια φορώντας μάσκες προσώπου στο σχολείο, οι μαθητές ανυπομονούν να απελευθερωθούν από αυτή την αίσθηση της δουλείας. Τα σχολεία θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον δύο εσοχές για να δίνουν στους μαθητές ένα διάλειμμα από την τάξη. Οι εσοχές βοηθούν τους μαθητές να απελευθερώσουν το άγχος και ανανεώνουν το μυαλό τους για μάθηση.

Συμβουλευτική Πρόοδος

Κάποιοι μαθητές θα προχωρήσουν μετά το χάος της πανδημίας. Αλλά τα περισσότερα παιδιά έμειναν τραυματισμένα. Επομένως, η ύπαρξη σχολικών συμβούλων επί τόπου για να παρέχουν καθοδήγηση και υποστήριξη σε αυτούς τους μαθητές θα συμβάλει σημαντικά στην καλλιέργεια της ευημερίας των μαθητών.

Εσωτερικές Οδηγίες εναντίον Έργων Εξωτερικού Σχολείου

Η τάξη ήταν πάντα η πηγή όπου λαμβάνει χώρα η έρευνα και η μάθηση. Ωστόσο, η αλλαγή της ζήτησης είναι μια πιεστική πραγματικότητα. Οι μαθητές πρέπει να βγουν από την τάξη και να ασχοληθούν με το περιβάλλον τους.

Οι μελέτες δείχνουν ότι ο χρόνος που αφιερώνεται έξω από την τάξη είναι ευεργετικός για τη μάθηση και την κατανόηση των μαθητών. Η εξωτερική μάθηση είναι συναρπαστική και μπορεί να γίνει μέλος.

Στα μεγαλύτερα χρόνια, τα παιδιά του σχολείου χρειαζόταν να βρίσκονται στην τάξη όπου υπήρχαν όλοι οι πόροι μάθησης.

Τώρα, ωστόσο, με την πρόοδο της ψηφιακής τεχνολογίας, οι μαθητές μπορούν να εργάζονται έξω σε εργαστηριακές επιφάνειες και άλλες κινητές συσκευές.

Πολλά σχολεία ανακαλύπτουν ότι η διεξαγωγή μαθημάτων σε εξωτερικούς χώρους παρέχει στους μαθητές μια νέα αντίληψη όσον αφορά την εκπαίδευση. Σύμφωνα με μελέτες, το 88% των δασκάλων λένε ότι τα παιδιά είναι περισσότερο ασχολούνται με τη μάθηση όταν κάνετε μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους.

Η φροντίδα της ευημερίας των μαθητών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Εάν αυτή η ζωτική αναγκαιότητα αγνοηθεί, η απώλεια μάθησης, το πανδημικό τραύμα, το άγχος και η σύγχυση θα γίνουν ένα διαρκές εμπόδιο για την αποκατάσταση της ποιότητας της εκπαίδευσης που κάποτε κοσμούσε το εκπαιδευτικό σύστημα.

Επομένως, οι διαχειριστές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εκτελέσουν τους ακαδημαϊκούς ρόλους που είναι απαραίτητοι για την αποκατάσταση μιας ποιοτικής βιομηχανίας εκπαίδευσης για τα παιδιά.

 

 

The post Διατροφή της ευημερίας των μαθητών μετά την πανδημία: Μια αποτελεσματική συλλογική προσπάθεια εμφανίστηκε πρώτα στο Edu-Power.