Γιατί ο γονέας πρέπει να είναι παθιασμένος με την καθηλωτική μάθηση

Γιατί ο γονέας πρέπει να είναι παθιασμένος με την καθηλωτική μάθηση

Februar 5, 2022 0 Von admin

Βελτίωση των κινήτρων για ακαδημαϊκά επιτεύγματα

Η πανδημία έχει προκαλέσει όλεθρο στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η απώλεια μάθησης συνεχίζεται καθώς τα σχολεία σε όλη τη χώρα καταφεύγουν σε προσωρινές διακοπές λειτουργίας για να περιορίσουν την αύξηση των παραλλαγών του covid-19. Το τέλος αυτής της πανδημικής αναταραχής φαίνεται να μην φαίνεται πουθενά.

Οι γονείς είναι απογοητευμένοι επειδή τα παιδιά συχνά αποσπώνται και βαριούνται στο σπίτι κατά τη διάρκεια των συνεδριών εκμάθησης με ζουμ.

Ωστόσο, η απάντηση σε αυτά τα προβλήματα μπορεί να βρεθεί σε μια ξεχωριστή πραγματικότητα. Χιλιάδες γονείς και δάσκαλοι έχουν βρει ελπίδα στην καθηλωτική μάθηση, μια προσέγγιση που χρησιμοποιεί την Εικονική Πραγματικότητα για να προσελκύσει τους μαθητές και να προωθήσει τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα.

Σενάριο πραγματικού κόσμου

Σύμφωνα με την STRIVR, μια κορυφαία εταιρεία στην «Εκπαίδευση για την καθηλωτική μάθηση ή την εικονική πραγματικότητα προσομοιώνει σενάρια πραγματικού κόσμου … σε ένα ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον.

Η ενοποίηση της θεωρίας μάθησης, της επιστήμης δεδομένων και του χωροταξικού σχεδιασμού με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας έχει δημιουργήσει μια μεθοδολογία μάθησης που είναι διασκεδαστική, συναρπαστική και εξαιρετικά αποτελεσματική. Τα παιδιά που ασχολούνται με την εικονική διδασκαλία αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα πραγματικό σενάριο.

Το να κάνετε την εκπαίδευση διασκεδαστική και συναρπαστική βρίσκεται στο επίκεντρο της καθηλωτικής μάθησης. Οι παραδοσιακές οδηγίες στην τάξη γίνονται όλο και πιο βαρετές για τους περισσότερους μαθητές των οποίων το εύρος προσοχής είναι ελάχιστο.

Ο αντίκτυπος της Immersive Learning στον εγκέφαλο είναι εξαιρετικός. Μελέτες έχουν δείξει εδώ και δεκαετίες ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ της αρετής και της φυσικής πραγματικότητας. Τα ίδια συναισθήματα-ενθουσιασμός, πάθος, αίσθηση υπερηφάνειας-εμπειρία στον εικονικό κόσμο μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μνήμη και την κατανόηση.

Ως δάσκαλος στην τάξη για περισσότερα από 25 χρόνια, γνωρίζω ότι οι μαθητές μαθαίνουν τα καλύτερα όταν είναι ενθουσιασμένοι με ένα θέμα ή έργο. Ακόμη και οι μαθητές των οποίων η συμπεριφορά είναι συχνά στα άκρα στρέφουν την προσοχή τους σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα.

Η αξία που παρέχεται από την καθηλωτική μάθηση, ειδικά σε ένα αμερικανικό σχολικό σύστημα που κλονίστηκε από τις διακοπές λειτουργίας και τις καραντίνες. Αυτή η μεθοδολογία διδασκαλίας παρέχει αξία με διάφορους τρόπους:

Διαδραστική Μάθηση

Οι περισσότεροι μαθητές απολαμβάνουν να μαθαίνουν όταν βρίσκονται εκτός έδρας. Όταν οι μαθητές μπορούν να περιφέρονται στην τάξη και να αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους, η μάθηση είναι διασκεδαστική. Αυτό ακριβώς προσφέρει η καθηλωτική μάθηση στον σύγχρονο μελετητή.

Η αλληλεπίδραση με στοιχεία στον εικονικό κόσμο καταστρέφει την αίσθηση της πλήξης με τη μάθηση και εμπνέει τους μαθητές για ακαδημαϊκά επιτεύγματα.

Ακαδημαϊκή Ετοιμότητα

Οι μαθητές που βιώνουν τη μάθηση σε κόσμους αρετής έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των μαθητών που εκτίθενται μόνο σε μαθήματα μεγέθυνσης ή σε αυτούς που εκτίθενται προσωπικά, παραδοσιακή μάθηση.

Η ακαδημαϊκή ετοιμότητα θα είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα για τους μαθητές που εμπλέκονται σε καθηλωτικές μεθοδολογίες μάθησης.

Διατήρηση Γνώσης

Όταν η μάθηση είναι διασκεδαστική, οι μαθητές τείνουν να διατηρούν περισσότερες γνώσεις και ιδέες. Για παράδειγμα, επειδή τα παιδιά αγαπούν την καθολική γλώσσα της μουσικής, μπορούν να μάθουν ένα τραγούδι μόνο με λίγη προσπάθεια. Η επανάληψη των στίχων ακριβώς στο μυαλό τους και αρχίζουν να τραγουδούν το τραγούδι ξανά και ξανά στον εαυτό τους.

Η Immersive Learning παρέχει παρόμοιο ενθουσιασμό στη μάθηση.

Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι ότι τα παιδιά θα βοηθήσουν πολύ στην ακαδημαϊκή τους επιτυχία. Η ενασχόληση με την καθηλωτική μάθηση δημιουργεί ακαδημαϊκή εμπιστοσύνη στο παιδί. Οι θεμελιώδεις δεξιότητες στα Αγγλικά, τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες και άλλες βασικές δεξιότητες καθιερώνονται σε αυτό το υπέροχο πρόγραμμα.

Εάν ενδιαφέρεστε για καθηλωτική μάθηση για το παιδί ή την τάξη σας, Συνέχεια εδώ.

The post Γιατί ο γονέας πρέπει να είναι παθιασμένος με την καθηλωτική μάθηση εμφανίστηκε πρώτα στο Edu-Power.