Έχετε δοκιμάσει;: BMX στο Glasgow BMX Center

Έχετε δοκιμάσει;: BMX στο Glasgow BMX Center

Juni 14, 2022 0 Von admin

Έγραψα για μια συνεδρία γευσιγνωσίας ποδηλασίας πίστας BMX στο Glasgow BMX Center για το The Scots Magazine. Εάν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, γιατί να μην αγοράσετε ένα Scots Magazine ή μια συνδρομή?

Εγώ και η Βίκυ στην πίστα BMX.
Οδηγίες στο Glasgow BMX Centre.

Η πρώτη μου συνεδρία: BMX cycling

Οδηγώντας ένα ποδήλατο BMX σε μια πίστα αντλίας στην καρδιά της αστικής Γλασκώβης, το στομάχι μου φτερουγίζει από ενθουσιασμό και τρόμο.

Ομολογώ, επίσης, ότι αισθάνομαι εμφανής ως γυναίκα στα 50 της που οδηγεί το μικροσκοπικό παιδικό ποδήλατο – και σε μια αρένα που είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ πιο οικεία σε παιδιά και εφήβους.

Ωστόσο, πάντα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία στους αγώνες BMX και μια φιλοδοξία που αναμενόταν αρχικά στην παιδική μου ηλικία γίνεται τώρα πραγματικότητα σε μια συνεδρία δοκιμής στο Glasgow BMX Centre.

Η εγκατάσταση στο Knightswood είναι η μοναδική πίστα BMX παγκοσμίως και Ολυμπιακών προδιαγραφών στη Σκωτία και μία από τις δύο στη Βρετανία.

Φαίνεται εκπληκτικά μεγάλο, ειδικά όταν οδηγείτε ένα μικρό ποδήλατο. Η κύρια πίστα έχει μήκος 400 μέτρα και πλάτος πέντε μέτρα, προσφέροντας χώρο σε έως και οκτώ αναβάτες να αγωνιστούν ταυτόχρονα.

Τεντωμένα σε ένα κύκλωμα που μοιάζει με φίδι υπάρχουν πολλά μεγάλα χτυπήματα και γωνίες με γωνίες.

Σύντομα συνειδητοποιώ ότι το να κάνεις πετάλι σε ένα ποδήλατο BMX είναι σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχουν γρανάζια και οι αναβάτες δεν κάθονται στη σέλα, αντίθετα παραμένετε όρθιοι ενώ κάνετε πετάλι.

Έχω λάβει οδηγίες από τον προπονητή του γκρουπ μας, Dasha, έναν Σλοβάκο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή αναβάτη BMX, να οδηγώ γρήγορα και να διατηρώ την ταχύτητα για να σηκώνομαι και να ξεπερνάω τα χτυπήματα, χρησιμοποιώντας παράλληλα έναν ρυθμό «άντλησης» με το σώμα και το ποδήλατο.

Κοιτάζοντας κάτω από μια απότομη πίστα εκκίνησης.
Η Βίκυ δίνει μια ευκαιρία στην ιππασία BMX.

Στην αρχή, δεν είμαι σίγουρος πόσο γρήγορα θα πάω, επειδή είμαι νευρικός που θα απογειωθώ στην κορυφή του χτύπημα και ποιος ξέρει πώς θα μπορούσα να αντιμετωπίσω την επόμενη προσγείωση.

Ανησυχώ επίσης ότι δεν θα κάνω πετάλι αρκετά δυνατά για να φτάσω στην κορυφή του χτύπημα, κάτι που στη συνέχεια θα οδηγήσει σε αυτό που φαντάζομαι ότι θα είναι μια ντροπιαστική και ξαφνική στροφή προς τα κάτω στην πλαγιά, πιθανώς στο πίσω μέρος μου.

Ενώ οι ειδικοί στους αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων κάνουν την ιππασία να φαίνεται τόσο γρήγορη, ρευστή και εύκολη, μου κόβεται η ανάσα μετά από μόνο μισή πίστα και τα πόδια μου πονούν με γαλακτικό οξύ στους μύες. Έχω στάζει ιδρώτας στην πλάτη μου παρά το κρύο βράδυ.

Έχω μια σχεδόν ακατανίκητη επιθυμία να καθίσω για ξεκούραση, αλλά συνεχίζω να πιέζω τα πόδια μου, να ανεβαίνω ψηλά και να μην ακουμπάω ποτέ το φρένο, για να φτάσω στη γραμμή τερματισμού.

Αν και ξοδεύτηκε, το άθλημα είναι εθιστικό και θέλω να πάω ξανά. Θέλω να δω αν μπορώ να βελτιώσω την τεχνική και τον χρόνο μου στην πίστα.

Η ομαδική μας συνεδρία παιδιών και ενηλίκων, απέδειξε ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην απόλαυση του BMX. Και παρόλο που ήμουν ο μεγαλύτερος εκεί, αποφάσισα ότι δεν με ένοιαζε. Είχα φτάσει στην πίστα γεμάτος νεύρα και έφυγα θέλοντας πολύ να οδηγήσω περισσότερο.

Πώς οδηγούν οι ειδικοί στο Glasgow BMX Centre.

Τι είναι το BMX;

Το BMX, το οποίο σημαίνει Bicycle Motorcross, έχει τις ρίζες του στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστικοί κλάδοι, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων και των διαφορετικών μορφών κόλπο ή ελεύθερου στυλ.

Η μορφή των αγώνων BMX περιλαμβάνει σπριντ σε ειδικά κατασκευασμένες πίστες αγώνων εκτός δρόμου.

Δοκίμασε το

Κάντε κράτηση για μια συνεδρία „Εισαγωγή στο BMX“ στο https://www.glasgowlife.org.uk/sport/venues/glasgow-bmx-centre.

Μετά τη συνεδρία διαπίστευσης, είναι δυνατή η κράτηση συνεδριών „Rock Up and Ride“ χωρίς εκπαιδευτή.

Παρέχεται πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας BMX, όπως: ποδήλατο BMX, κράνος ολόκληρου προσώπου, γάντια και μαξιλαράκια αγκώνων και γονάτων Άλλο κιτ που πρέπει να φορούν οι αναβάτες κατά την άφιξη είναι μακρύ παντελόνι, μακρυμάνικο μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια.